Održan uvodni sastanak projektnih partnera na projektu HvaR&D u hotelu Amfora u Hvaru

IMAG1079

Dana 19. prosinca 2015. u hotelu Amfora u Hvaru održan je uvodni sastanak projektnih partnera na projektu  HvaR&D. Sastanku su nazočili predstavnici Srednje škole Hvar (ravnatelj Saša Paduan, koordinatorica Vesna Barbarić i članovi radnih skupina za izradu kurikuluma), predstavnici Geografskog odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Borna Fuerst-Bjeliš (koordinatorica provedbe projekta PMF), prof. dr. sc. Aleksandar Toskić (član radne skupine/stručnjak za GIS), dr.sc. Ružica Vuk (metodičarka geografije), predstavnice Instituta za Jadranske kulture dr. sc. Marija Jug Dujaković (članica radne skupine) i Tonka Ninčević mag.ing.agroekologije, dogradonačelnica Grada Hvara Ivana Tudor te još nekoliko zainteresiranih dionika.

Nakon uvodnog pozdrava i predstavljanja svih nazočnih, ravnatelj Saša Paduan približio je prisutnima važnost ovog projekta za Srednju školu Hvar nakon čega je koordinatorica Vesna Barbarić prezentirala projektne ciljeve i planirane aktivnosti.

Prof. dr. sc. Aleksandar Toskić prezentirao je područja primjene GIS tehnologije i značaj kao i mogućnosti primjene GIS tehnologije u  razvoju lokalne zajednice.
Dr. sc. Marija Jug Dujaković s Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša prezentirala je projekte koji se provode na Institutu vezane za autohtono aromatično bilje, kao potencijalni sadržaj novog kurikuluma

Nakon toga nastavnici srednje škole Hvar Natalija Moškatelo (geografija), Antonio Vidović i Sonja Matijašević (biologija) i Danijel Beserminji i Luči Karbonini (fizika) prezentirali su svoja očekivanja od projekta i novih kurikuluma i vlastite ideje o razvoju i sadržaju novih kurikuluma.
Na kraju sastanka članovi projektnog tima uskladili su akcijski plan i dogovorili ostale detalj e provedbe projekta.